Acoperis solar retractabil cu protectie UV

  • Latime max.: 6m (20’)
  • Lungime max.: 60m (196’)
  • Deschiderea: intre 50% si 80%
  • Actionarea: Motorizata sau manuala
  • Geam: PC sau sticla
  • Glisare verticala (actiune tip ghilotina)
  • Usi si ferestre din aluminiu, geam izolat

Un plus de lumina naturala

Te-ai gandit vreodata cat timp petreci la interior si cat timp petreci la exterior la aer curat? Structurile de sticla construite de Glass Elements ofera posibilitatea de a le imbina pe ambele in confortul propriei case. Unele statistici ne prezinta faptul ca 10% din productivitatea unui om este influentata de calitatea inferioara a aerului de interior. A opta pentru instalarea unui acoperis solar retractabil poate suplimenta aportul de lumina naturala cu peste 50% fata de deschiderile ferestrelor verticale.

Noi perspective superioare

Lumina este importanta pentru starea de bine a persoanelor rezidente. Ferestrele orizontale retractabile sunt proiectate pentru lungimi de pana la 60m si latimi de 6m, iar actiunea motorizata a sistemului permite o deschidere de 80% pentru lumina soarelui. Structura acoperisului este formata din profile usoare de aluminiu cu rezistenta ridicata pentru a asigura mobilitate lipsita de efort si uz optim de energie electrica. Panourile vitrate pot fi compuse din policarbonat celular sau sticla protejata UV.

La prima vedere, acoperisurile solare sunt un tip de ferestre pentru plafon. Acestea permit intrarea luminii solare la interior si noaptea ofera perspective catre stele. Lumina naturala si caldura transpar prin fereastra solara de plafon si contribuie la diminuarea energiei electrice pe timp de zi, chiar si noaptea. Multumita unui acoperis solar retractabil, ventilarea unei incaperi este controlata prin culisarea elementelor mobile.

Pozitionarea

Sunt cateva aspecte demne de luat in considerare odata cu alegerea instalarii unui acoperis solar, pozitionarea este unul dintre ele. Alegerea locatiei pentru acoperis asigura un control asupra cantitatii de caldura si lumina care intra in incapere. Este important de stiut faptul ca acoperisul solar este o sursa pasiva de incalzire, iar consumul de energie pentru aer conditionat pe timp de vara poate fi mai ridicat.

Atunci cand este instalat pe un acoperis orientat spre nord, un luminator va oferi o iluminare destul de constanta, dar rece. Un luminator instalat pe un acoperis orientat spre est ar oferi lumina maxima si castig de caldura solara dimineata. Un luminator orientat spre vest ofera lumina soarelui de dupa-amiaza, dar poate produce o cantitate mare de caldura nedorita dupa-amiaza tarziu.

Pentru a castiga caldura solara pasiva in timpul iernii, un luminator orientat spre sud este cea mai buna alegere. Din pacate, se produce, de asemenea, cel mai mare castig de caldura in timpul verii, in lipsa unei surse de umbrire. O modalitate de a rezolva aceasta problema este de a umbri acoperisul luminator cu arbori de foioase care isi pierd frunzele in timpul iernii.

Accesorii suplimentare

Puteti adauga, de asemenea, dispozitive de umbrire mobile, cum ar fi jaluzele, storuri sau rulouri, la fel cum puteti pentru ferestre verticale. In plus fata de reglarea caldurii, storurile pot oferi o sursa de lumina uniforma in casa.

Pentru proiectarea si realizarea unui acoperis solar retractabil este recomandat ajutorul unui inginer structurist si a unei echipe specializate. Glass Elements asigura aceste servicii pentru a respecta toate normele tehnice de constructie.

Ferestrele orizontale retractabile sunt proiectate pentru intinderi de pana la 6 m, fiind perfecte pentru restaurante, cafenele si terase. Spatiile inchise vor beneficia de deschideri libere si vor transforma incaperi in gradini de terasa si viceversa. Acoperisurile solare retractabile sunt fabricate in functie de spatii si de nevoile utilizatorului pentru a se integra perfect.

— Ferestrele SunRoof nu sunt recomandate in zonele cu zapada

AFLA PRETUL PROIECTULUI TAU

Completeaza formularul alaturat pentru a obtine o cotatie de pret pentru dimensiunile proiectului tau in functie de sistemul dorit.

Suntem disponibili pentru orice tip de intrebari si oferim detalii cu generozitate.